«Розведення військ»: Хомчак пояснив, де будуть нові позиції

10:51, 08.10.2019
«Розведення військ»: Хомчак пояснив, де будуть нові позиції

Нові позиції українських військових будуть там, де вони були у 2016 році.


Про це начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Руслан Хомчак сказав під час робочої поїздки до району проведення ООС, передає прес-центр Міноборони.

 

"Нові позиції українських військових будуть там, де вони були у 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил у згаданому районі. Підрозділи Збройних сил України і надалі повністю контролюватимуть ситуацію", – поінформував Хомчак.

 

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що заплановане розведення сил на Донбасі в районі Петрівського і Золотого можливе у разі дотримання режиму припинення вогню упродовж тижня. 

 

Він також зазначив, що українські військові відійдуть на відстань, яка дозволить у випадку порушення домовленостей російсько-окупаційними військами одразу повернутися назад.

 

"Для цього створено усі передумови, розроблено відповідний план з урахуванням саме такої ситуації, – зазначив Міністр оборони і додав, що координати місць розведення є у Мінських угодах, їх було нанесено ще у 2014 році", - підкреслив Загороднюк. 

 

Як повідомляла УМ, розведення сил і засобів в Золотому і Петровському Луганської області не почалося 7 жовтня, оскільки кілька днів тому бойовики обстріляли ці населені пункти.

 

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль має певний вплив на бойовиків на Донбасі, але гарантувати відведення військ не може.

А міністр закордонних справ Вадим Пристайко, що Росія не зацікавлена в зустрічі "Нормандської четвірки".