Прокуратура просить суд взяти під варту Пашинського у справі про стрілянину (Відео)

17:59, 07.10.2019
Прокуратура просить суд взяти під варту Пашинського у справі про стрілянину (Відео)

7 жовтня, відбувається судове засідання у справі про стрілянину з боку екс-депутата Сергія Пашинського у 2016 році. Прокуратура попросила суд взяти його під варту..

 

Про це повідомляє кореспондентка hromadske.

 

Пашинського підозрюють у заподіянні тілесних ушкоджень. Йдеться про інцидент зі стріляниною, що стався в грудні 2016 року в одному з сіл Київської області — тодішній депутат прострелив ногу чоловіку, який буцімто намагався напасти на депутата зі скляною пляшкою.

 

Згодом Пашинський змінив свідчення і підтвердив, що стріляв стоячи, хоча до цього говорив на допиті, що стріляв після того, як його повалили на землю.

 

У серпні 2017-го ГПУ закрила справу, але нещодавно її поновили.

 

 

Як повідомляла УМ, 4 жовтня слідчі ДБР повідомили про підозру Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

 

Як відомо, 31 грудня 2016 року на трасі під Києвом сталася сутичка, в результаті якої депутат Сергій Пашинський прострелив ногу В’ячеславу Хімікусу.

 

Пашинський наголошує на самозахисті, до якого він, за його словами, вимушений був вдатися. Поранений же стверджує, що зброю депутат застосував зненацька й невиправдано.

 

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо стрілянини з участю Сергія Пашинського через відсутність складу правопорушення в діях депутата, Хімікуса та ще однієї особи.