Пашинський вимагає від Портнова гроші «за своє місцезнаходження»

20:02, 05.10.2019
Пашинський вимагає від Портнова гроші «за своє місцезнаходження»

Колишній народний депутат Сергій Пашинський, якому напередодні ДБР оголосило про підозру, запевняє, що не має наміру тікати від правосуддя.
 
Про це Пашинський написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи допис у соцмережах екс-заступника глави Адміністрації Януковича Андрія Портнова, який пообіцяв значну грошову винагороду за інформацію про спробу Пашинського виїхати з Києва до моменту обрання йому запобіжного заходу.
 
"Портнов за моє місцезнаходження обіцяє велику грошову винагороду. В даний момент знаходжуся в офісі на вулиці Липській. Не втік в 2010-му, не втік в 2013-му та 2014-му. І зараз втікати не збираюся", - написав Пашинський.
 
Водночас він закликав Портнова переказати "ці гроші у фонди реабілітації українських воїнів" і виклав під постом таку світлину:
 

"Чекаю фото підтвердження переказу", - додав колишній депутат.
 
Нагадаємо, 4 жовтня слідчі ДБР повідомили про підозру Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
 

Як відомо, 31 грудня 2016 року на трасі під Києвом сталася сутичка, в результаті якої депутат Сергій Пашинський прострелив ногу В’ячеславу Хімікусу.

 

Пашинський наголошує на самозахисті, до якого він, за його словами, вимушений був вдатися. Поранений же стверджує, що зброю депутат застосував зненацька й невиправдано.

 

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо стрілянини з участю Сергія Пашинського через відсутність складу правопорушення в діях депутата, Хімікуса та ще однієї особи.