У російській Калмикії заговорили українською: протести тривають

14:31, 04.10.2019
У російській Калмикії заговорили українською: протести тривають

У Калмикії продовжують протестувати проти призначення в.о. мером Елісти ексголови “ДНР” Дмитра Трапезникова. Один зі спікерів на акції протесту навіть виступив українською мовою.

 

Про це повідомляє “Новинарня“.

 

“Бажаю сказати вам, пане Трапезников: ви зневажали українську мову, ви знищували українську мову на Донбасі. Ви приїхали в Елісту, в Калмикію, аби знищувати калмицьку мову?, – запитував один зі спікерів в ході акції протесту.

 

“У Росії придумали “ДНР”, аби боротися з українізацією України, але вийшов зворотній ефект – українізація Калмикії. В ідіотів завжди так”, – іронізує журналіст Денис Казанський та додає, що калмик говорить українською краще, ніж Азаров та Ківалов.

 

Жителі республіки Калмикія негативно сприйняли призначення одного з колишніх “лідерів” “ДНР” Дмитра Трапезникова виконуючим обов’язки мера Елісти. У регіоні тривають масові акції протесту. Люди висловлюють невдоволення в соціальних мережах, записують відеозвернення і скарги до глави Калмикії Бату Хасікова.

 

26 вересня депутати міста Еліста в Калмикії обрали новим головою адміністрації Дмитра Трапезникова.

 

Після вбивства 31 серпня 2018 року “глави ДНР” Олександра Захарченка Трапезников став виконуючим обов’язки “глави” самопроголошеної “республіки”, однак уже 7 вересня його змінив Денис Пушилін, який переміг на виборах.

 

Трапезникову у вересні 2018 року заборонили в’їзд до “ДНР”.