Луценко про справу ДБР: «Як можна бути акціонером нелегального казіно?»

16:33, 01.10.2019
Луценко про справу ДБР: «Як можна бути акціонером нелегального казіно?»

Юрій Луценко (фото: Уніан)

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко висловив здивування щодо відкритого Державним бюро розслідування кримінального провадження стосовно нього.
 
Про це Юрій Луценко написав у Facebook.
 
"Треба мати неабияку фантазію, аби обвинувачувати мене в тому, про що говорить пан Арахамія. Я не закінчував курси в Трускавці. Тому просто спитаю: Як взагалі можна бути акціонером НЕЛЕГАЛЬНОГО казіно?"
 
Луценко запевняє, що пройшов повну перевірку своєї декларації, а його доходи і видатки за період перебування у владі підтверджені.
 
Нагадаємо, ДБР відкрило кримінальне провадження щодо можливого зловживання владою екс-генпрокурором Юрієм Луценком. Заяву до ДБР подав глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. У заяві він вказує, що, можливо, Луценко в змові з низкою колишніх народних депутатів та іншими особами сприяв незаконному гральному бізнесу.
 
Зазначимо, раніше повідомлялося, що Юрій Луценко поїхав у Велику Британію у розпал скандалу навколо тиску президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.
 

Як відомо, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст скандальної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена. У тексті скарги, яку написав неназваний співробітник розвідки США через вказану розмову, йшлося, що Трамп в розмові з Володимиром Зеленським похвалив Юрія Луценка, який на той момент очолював Генпрокуратуру, і наголосив на необхідності залишити його на цій посаді.