Канал "112 Україна" оскаржує рішення Нацради у суді

13:16, 01.10.2019
Канал "112 Україна" оскаржує рішення Нацради у суді

Телерадіоорганізації, які здійснюють  мовлення під емблемою "112 Україна", звернулись до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом, у якому оскаржують рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення згідно з якими, їм відмовлено у продовженні строку дії ліцензії на мовлення.

 

Про це повідомляє прес-служба ОАСК

 

Позивачі вимагають визнати протиправними та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення від 26 вересня щодо відмови у продовженні строку дії ліцензії на мовлення.

 

Разом з адміністративним позовом до суду надійшла заява про забезпечення позову, у якій просять суд зупинити дію зазначених рішень Нацради та зобов’язати відповідного провайдера поновити надання позивачам послуг з трансляції у цифровому форматі телевізійних програм  у повному обсязі та без будь-яких змін аудіо-візуального ряду.

 

Позивачами у даному адміністративному позові зазначені п’ять телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою "112 Україна".

 

Як повідомляється, нині судом вирішується питання щодо відкриття провадження та щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

 

Нашадаємо, 26 вересня Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення не продовжила ліцензію каналу "112-Україна".

 

Сам канал у своїй заяві розцінив рішення Нацради як "жорстку цензуру" і назвав її дії незаконними.

 

Раніше, Рада національної безпеки і оборони не виявила підстав для введення санкцій проти телеканалів NewsOne і "112 Україна".

 

4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила постанову, якою запропонували Раді національної безпеки і оборони запровадити санкції проти компаній-власників телеканалів «112 Україна» і NewsOne.

 

8 липня СБУ закликала РНБО невідкладно ввести санкції проти телеканалів NewsOne і "112 Україна" у відповідності з постановою Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року.