Нацрада не продовжила ліцензію телеканалу «112 Україна»

14:06, 26.09.2019
Нацрада не продовжила ліцензію телеканалу «112 Україна»

(Фото: 112.ua)

Нацрада з питань телебачення та мовлення не продовжила цифрову ліцензію телеканалу «112 Україна».

 

Відповідне рішення рада ухвалила на засіданні 26 вересня.

 

Член Нацради Сергій Костинський, заявив, що «112 Україна» систематично порушував умови ліцензії та отримав кілька попереджень. У продовженні ліцензії Нацрада відмовила у зв’язку з тим, що телеканал не усунув порушення з 2014 року.

 

Телеканал вже заявив, що буде продовжувати роботу. Також телеканал назвав дії Нацради «незаконними», а саму Нацраду — «нелегітимним органом влади».

 

В Офісі президента також відреагували на позбавлення ліцензії телеканалу «112 Україна».


«Офіс Президента стежить за ситуацією щодо телеканалу «112 Україна». Переконані, що свобода слова є невід’ємною частиною демократичної держави. Водночас усі мовники мають дотримуватися законодавства та умов ліцензії», — йдеться у повідомленні.

 

В Офісі додали, що незабаром буде оновлено склад Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

«Сподіваємося, що це допоможе унормувати ситуацію на телевізійному ринку відповідно до закону і базових принципів демократії», — додали у відомстві. 

 

Як повідомляла УМ, Рада національної безпеки і оборони не виявила підстав для введення санкцій проти телеканалів NewsOne і "112 Україна".

 

4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила постанову, якою запропонували Раді національної безпеки і оборони запровадити санкції проти компаній-власників телеканалів «112 Україна» і NewsOne.

 

8 липня СБУ закликала РНБО невідкладно ввести санкції проти телеканалів NewsOne і "112 Україна" у відповідності з постановою Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року.