Зеленський обговорив з прем’єром Італії справу Віталія Марківа

20:49, 24.09.2019
Зеленський обговорив з прем’єром Італії справу Віталія Марківа

(фото: прес-служба президента України)

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте в кулуарах 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.
 
Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу президента.
 
"Сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього та багатостороннього порядку денного. Серед іншого було відзначено активізацію співпраці в інвестиційній сфері. Володимир Зеленський закликав вкладати кошти в інфраструктуру, зокрема порти, та наголосив на проведенні великої приватизації в Україні", - йдеться у повідомленні.
 
Окремо було порушено питання засудженого в Італії громадянина України Віталія Марківа. Зеленський зазначив, що очікує всебічного та об’єктивного розгляду цієї справи, й запропонував створити спільну слідчу групу для з’ясування обставин смерті італійського журналіста Андреа Рокеллі.
 
"Також під час зустрічі обговорили важливість продовження санкційної політики стосовно Росії. Прем’єр-міністр Італії наголосив, що санкції не можуть бути зняті, доки не відновлено територіальну цілісність і суверенітет України", - повідомили в Офісі президента.
 
Як писала "УМ", адвокат ув’язненого в Італії українця Віталія Марківа закликав українську владу та медіа розгорнути серйозну інформаційну кампанію і поширювати правду про процес як в Україні, так і за кордоном.
 
Нагадаємо, суд в Італії засудив нацгвардійця Марківа до максимальних 24 років ув'язнення. Його звинувачують в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська, хоча реальних доказів цьому немає, а всі документи, надані захистом Марківа і МВС України, засвідчують невинність нацгвардійця.