Всесвітній марш за клімат розпочався на тихоокеанських островах та в Австралії

08:03, 20.09.2019
Всесвітній марш за клімат розпочався на тихоокеанських островах та в Австралії

Всесвітній марш за клімат розпочався в Тихому океані на Вануату та Соломонових островах, а також в Австралії.

 

Про це повідомило BBC.

Зазначається, що підвищення рівня моря становить суттєву загрозу для деяких острівних країн. Наприклад, у Тувалу найвища точка перебуває на висоті менш як 5 метрів над рівнем моря, деякі жителі вже були змушені переселитися через збільшення рівня води.

 

Також марші розпочалися в містах Австралії: Сіднеї та Мельбурні. Організатори страйку очікують, що до заходу долучиться близько 150 тисяч людей.

 

Головною вимогою в австралійських протестувальників є заклик до уряду припинити будівництво нових вугільних шахт.

 

 

 
Підтримала початок Всесвітнього маршу засновниця страйку Грета Тунберг.«Успіхів Австралія, Філіппіни, Японія та всі тихоокеанські острови. Ви перші! Показуйте нам дорогу!», — написала шведська екоактивістrа в Twitter.
 
 
 

It’s early morning in the Pacific. Soon the sun will rise on September 20th 2019. Good luck Australia, The Philippines, Japan and all the Pacific islands. You go first! Now lead the way!
(NZ + many others go next week.)

Переглянути зображення у Твіттері
 
20 вересня до Міжнародного маршу за клімат також приєднаються активісти в 20 українських містах. У Києві страйк розпочнеться о 12 годині. Екоактивісти пройдуть центральними вулицями міста: від Михайлівської площі через Європейську до Офісу президента.
 
 
 
Нагадаємо, м
арші за клімат розпочала 16-річна школярка Грета Тунберг. Вона пропускала школу щоп’ятниці, починаючи з серпня 2018 року, а натомість виходила на одиночні пікети біля будівлі шведського парламенту, вимагаючи вжити заходів для запобігання глобальному потеплінню.
 
 
 
Така акція стала початком рух Fridays for Future. Відтоді до нього долучилися понад мільйон молодих людей з усього світу.23 вересня 2019-го екоактивістка планує взяти участь у кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку.