Ринок землі: Уряд фінансово допомагатиме малим і середнім фермерам

14:09, 19.09.2019
Ринок землі: Уряд фінансово допомагатиме малим і середнім фермерам

Під час запровадження ринку землі в Україні фінансова підтримка з боку уряду буде розрахована на малих і середніх фермерів, а також на індивідуальні господарства. 

 

Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова під час зустрічі з аграріями.

 

За її словами, існує проект двох програм, які будуть можливі за час підготовки до реформи.

 

"Програма, що є в проекті державного бюджету, - це здешевлення кредитів для сільськогосподарських виробників. Ця програма існує і в 2019 році: програма здешевлення кредитів в АПК", - заявила міністр.

 

"Ви можете піти в будь-який банк, який є учасником програми, і якщо ваші документи відповідають усім вимогам, то ви отримаєте дешевший кредит, тому що держава витратить власні кошти для того, щоб ви заплатили не 20% ставку, а менше 5%", - додала Маркарова.

 

Міністр запевнила, що уряд буде підтримувати всі легально працюючі компанії 

 

Як повідомляла УМ, Зеленський запевнив аграріїв, що після земельної реформи купувати й продавати землі сільськогосподарського призначення зможуть тільки українські громадяни та вітчизняні компанії.

 

20 грудня 2018 року Верховна рада схвалила продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року. Законопроект №9355-5 підтримав 231 народний депутат.

 

Зеленський розпорядився, щоб уряд підготував, а парламент ухвалив до 1 грудня законопроект про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасував мораторій на продаж землі.

 

Раніше Зеленський обіцяв, що в поточному році в країні буде проведено земельну реформу, а в 2020 - запрацює ринок землі. Водночас повідомлялося, що у Зеленського планують продовжити мораторій на продаж сільгоспземлі до липня-2020.