Киян кличуть під УІНП, щоб подякувати В'ятровичу

15:16, 18.09.2019
Киян кличуть під УІНП, щоб подякувати В'ятровичу

Громадські активісти ввечері 18 вересня влаштовують акцію “Дякую В’ятровичу”, щоб вшанувати голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який пішов з посади після п’яти з половиною років плідної роботи на чолі УІНП.

 

Про це “Новинарні” повідомили організатори акції.

 

Збори призначені на 18:00 середи, 18 вересня, під будівлею Українського інституту національної пам’яті (м. Київ, вул. Липська, 16).

 

“Друзі, багато хто вже бачив, що сьогодні Володимир В’ятрович йде з посади голови Українського інституту національної пам’яті.
Я вважаю, що це саме той випадок, коли державному службовцю є за що подякувати і треба це зробити, продовживши нову для суспільства традицію.
Тому хто має бажання приєднатись – давайте сьогодні о 18:00, біля офісу Інституту, на Липській, 16”, – пише у ФБ Роман Кулик.

 

Організатори закликають поширювати в соцмережах дописи з хештегом #дякуюВятровичу.

 

Раніше в такий самий спосіб громадськість дякувала по завершенні каденцій президентові Петру Порошенку і в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун.

 

Як повідомляла УМ, історик, громадський діяч, дослідник діяльності ОУН-УПА Володимир В'ятрович заявив, що йде з посади директора Українського інституту національної пам’яті.

 
Звільнення вже ухвалив Кабінет міністрів Олексія Гончарука.
 
За даними "України молодої", на відставці Володимира В’ятровича наполягав президент Володимир Зеленський.
 
Умовою рішення В’ятровича про звільнення за власним бажанням була домовленість на урядовому рівні про те, що УІНП залишиться центральним органом виконавчої влади, продовжить роботу в існуючих штатах і з тією ж ідеологічною спрямованістю, що й у 2014-2019 роках.
 
За словами В’ятровича, він отримав відповідні запевнення прем’єр-міністра Андрія Гончарука.
 
"Дякую усім, хто був поруч протягом п‘яти років. Ми зробили багато. Як сказав перший з реабілітованих за новим законом багатолітній політв’язень Іван Мирон: "Україна стає Україною"", - підсумував В'ятрович.
 
У мережі тим часом активно шириться хештег #ДякуюВятровичу.