Будинок Валерії Гонтаревої під Києвом згорів повністю (фото, відео)

07:54, 17.09.2019
Будинок Валерії Гонтаревої під Києвом згорів повністю (фото, відео)

Під Києвом вночі на 17 вересня згорів будинок екс-голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої, яка займалася Приватбанком.


Про це Гонтарєва повідомила агентству «Інтерфакс-Україна».

 

«Наш будинок під Києвом в селищі Гореничі спалили. Кинули пляшку із запальною сумішшю через паркан. Будинок повністю згорів. Пожежникам не вдавалося його навіть згасити. Це вже повний і остаточний свавілля! Я не знаю куди мені звертатися», — зазначила Гонтарєва.

 

 

Як пише theБабель, Гонтарєва заявила, що під час пожежі в будинку нікого не було. Ніхто не постраждав.

 

Речник поліції Київської області Микола Жукович повідомив, що поліція Київської області розглядає підпал, як одну з версій загоряння дачного будинку. 

 

Водночас поліція не виключає інші версії, наприклад, необережне поводження з вогнем або коротке замикання.

 

«Провадження поки не відкрили. На місці працює слідчо-оперативна група. З'ясовуємо деталі», — додав речник поліції, повідомляє Громадське.

 

                         фото:  Denys Ivanesko/Фейсбук 

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також прокоментував підпал будинку Гонтарєвої.

 

 "Нічний підпал будинку Гонтаревої – неприпустимий прояв кримінального тиску. Той, хто замовив і виконав це у момент прибуття місії МВФ в Україну, – не просто підпалювач, він – ворог, який шкодить своїй державі. Поліція розслідує цю справу і докладе всіх зусиль для пошуку злочинця", написав Аваков у Twitter

 

Відреагував на пожежу і Офіс президента.

 

«Пожежа в будинку колишньої очільниці НБУ — брутальний злочин, швидке розкриття якого має стати пріоритетом в роботі правоохоронних органів. Глава держави чекає від відповідних відомств якнайшвидшого розкриття цієї провокації», — йдеться у повідомленні.

 

У відомстві додали, що в Україні всі мають почуватися захищеними незалежно від колишніх або нинішніх посад та політичних поглядів.

 

                              фото:  Denys Ivanesko/Фейсбук

 

 Нагадаємо, Валерію Гонтареву в Лондоні збив автомобіль, вона отримала серйозні травми. 

 
Як відомо, Валерію Гонтареву кілька разів викликали на допит у кримінальному провадженні стосовно бізнесмена-утікача Сергія Курченка.
 
Колишня голова Національного банку повідомила, що не приїде до України, бо тепер живе в Лондоні. Гонтарева звинуватила Генпрокуратуру в спробі дискредитувати реформи фінансового сектора.
 
Також Валерія Гонтарева заявляла про постійні погрози з боку олігарха Ігоря Коломойського. 
 
Бізнесмен Ігор Коломойський відреагував на заяву Валерії Гонтаревої. "Пам'ятайте, вона говорила, що я їй щось там погрожував, літак надіслати. Так я хочу уточнити, що обіцяв прислати літак, а не автомобіль", -  сказав Коломойський.
 
Раніше Гонтарева заявила про обшуки в її київській квартирі.