У Латвії судитимуть найманця, який воював проти України на Донбасі

10:09, 14.09.2019
У Латвії судитимуть найманця, який воював проти України на Донбасі

Відземський суд Риги 29 жовтня розгляне справу Іварса Келлійса, якого звинувачують у причетності до незаконних збройних формувань на Донбасі та участі в бойових діях.

 

Про це повідомляє Delfi.

 

Згідно з рішенням про передачу кримінальної справи в суд, обвинувачений вирушив на схід України, приєднався до незаконного формування та увійшов до складу диверсійно-розвідувальної групи.

 

У прокуратурі повідомили, що чоловік перебував на Донбасі з лютого 2015 року по травень 2016 року. Того ж року його затримали і заборонили виїзд з країни, помістивши під нагляд поліції. Пізніше ці запобіжні заходи були скасовані.

 

Як пише Цензор.НЕТ з посиланням на місцеві ЗМІ, обвинуваченого звуть Іварс Келлійс. Свого часу він був президентом товариства "Igora Titova motoklubs". У 2017 році представник мотоклубу Юрій Титов заявив, що не бачив Келлійса кілька років.

 

Служба державної безпеки передала в прокуратуру кілька кримінальних справ, "в рамках яких мешканцям Латвії інкримінується участь в збройному конфлікті на сході України". Велика частина фігурантів цих справ перебуває в розшуку. СДБ вдалося затримати тільки Іварса Келлійса і уродженця Даугавпілса Артема Скрипника.