Загиблого 4 роки тому під Дебальцевим Вадима Федорченка опізнали за ДНК

20:57, 13.09.2019
Загиблого 4 роки тому під Дебальцевим Вадима Федорченка опізнали за ДНК

За ДНК опізнали ще одного невідомого загиблого бійця Вадима Федорченка, що був похований на військовому кладовищі Дніпра.
 
 
Він загинув у бою ще 9 лютого 2015 року під Дебальцевим.
 
 
Про це інформує пресслужба Оперативного командування “Схід” ЗСУ.
 
 
“До останнього часу доля Вадима Федорченка залишалася невідомою. Лише наприкінці серпня поточного року завдяки спільним діям військових, слідчих СБУ, Національної поліції України, судово-медичної експертизи МОЗ України, експертів Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України за допомогою молекулярно-генетичного порівняльного аналізу було встановлено, що одне з тіл військовослужбовців, вивезених у березні 2015 року з району Дебальцевого, не ідентифікованих та похованих на Краснопільському кладовищі міста Дніпро, належить саме Вадиму Олександровичу Федорченко”, — йдеться в повідомленні.
 
 

Як згадує батько полеглого воїна Олександр Федорченко, його старший син нікого не боявся, був відповідальним, сильним чоловіком, який добре розумівся на техніці, на якого покладали великі надії.

 

Останки армійця з 101 ОБрО ГШ ЗСУ сьогодні відправилися в рідне село Павлівка Близнюківського району Харківської області. Ексгумацію на Краснопільському кладовищі провели офіцери Цивільно-військове співробітництво - CIMIC Збройних Сил України.

 

"Ми перепоховаємо зараз четвертого з початку року військовослужбовця з числа тих, хто загинув у перші роки війни та особа якого вважалася невідомою. Наразі зниклими без вісті вважаються ще 70 військовослужбовців ЗС України. Особу 24 встановлено за аналізом ДНК, але рідні результати експертизи не визнали…", - сказав офіцер відділу пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України майор Володимир Біленко.

 

Старшого солдата Вадима Федорченка поховають завтра о 10:00 в його рідному селі Павлівка Близнюківського району Харківської області.

 

9 лютого 2015 року, приблизно о 8 ранку з Дебальцевого в напрямку Харкова через Бахмут вирушила колона. 20-річний Вадим Федорченко керував КамАЗом. У районі Логвинового колона з засідки була розстріляна окупантами та їх пособниками.

 

Як повідомляла УМ,  1 червня 2019 року поховають солдата 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар” Сергія Кононка, який із серпня 2014 року вважався зниклим безвісти.

 

Проводилося п’ять незалежних експертиз ДНК задля упізнання обухівця. Остання, п’ята, експертиза встановила, що це таки тіло Сергія Кононка.