Через млинці з сальмонелою в інфекційній лікарні Черкас досі лежать 15 людей

07:31, 13.09.2019
У Черкаській інфекційній лікарні досі залишаються 15 хворих, серед яких двоє дітей,  з гострою кишковою інфекцією, які отруїлися млинцями із супермаркету "Делікат +".
 
А загалом, як повідомляють у головному управлінні Держпродспоживслужби в Черкаській області, ці млинці уклали на лікарняне ліжко інфекційної лікарні  29 черкащан, зокрема, 9 дітей віком до 17 років.
 
"У супермаркеті, за результатами лабораторних досліджень, виявлені відхилення від гігієнічних нормативів за мікробіологічними показниками у готових кулінарних стравах, питній воді та змивах з обладнання й спецодягу працівників кулінарного та м’ясного цехів", - кажуть фахівці Держпродспоживслужби в Черкаській області.
 
І додають: у 11 хворих, серед яких 6 дітей, лабораторні обстеженння встановили заключний діагноз "сальмонельоз, обумовлений Salmonella enteritidis, середньої важкості".
 
Нагадаємо, у період з 2 по 4 вересня всі 29 черкащан вживали млинці - напівфабрикати з різною начинкою, придбані у міському магазині "Делікат +". За фактом отруєння людей в Черкасах відкрито кримінальне провадження за статтею 325 "порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням".