Рада поголосувала низку «вкрадених» законопроектів у першому читанні

15:32, 12.09.2019
Рада поголосувала низку «вкрадених» законопроектів у першому читанні

Ірина Геращенко (фото: facebook.com)

Народний депутат від фракції "Євросолідарність" Ірина Геращенко звинуватила своїх колег від фракції "Слуна народу" в тому, що вони "вкрали" законопроекти опозиції і уряду Володимира Гройсмана.
 
Про це Ірина Геращенко написала у своєму Фейсбуку.
 
"Для картинки слугам потрібні їх перемоги. Тому закони було вкрадено, слово в слово скопійовано, зареєстровано під іншими номерами і сьогодні героїчно прийнято і першому читанні", - заявила вона.
 
Екс-віце-спікер Ради пояснила, що низку цих самих, "важливих для економіки і гуманітарної сфери" законопроектів прийняла в першому читанні Верховна Рада 8 скликання.
 
Вони, "згідно регламенту, офіційно перейшли для розгляду ВР 9 скликання як перехідні".
 
"Голова ВР 8 скликання Андрій Парубій направив відповідного листа новому парламенту. Сьогодні ми мали б розглянути і прийняти вже новим парламентом ці закони у другому читанні та в цілому. Але... серед авторів цих законів депутати від опозиції і колишній уряд", - написала Ірина Геращенко.
 
Саме тому, за словами депутатки, "закони було вкрадено", зареєстровано під іншими номерами і "героїчно прийнято".
 
Перший подібний прецедент в стінах українського парламенту.
 
Нагадаємо, 10 вересня на засіданні Ради Ірина Геращенко назвала парламентську більшість "зелеными человечками" і звинуватила в захопленні парламенту. Через ці висловлювання її викликали до Регламентного комітету.