Болгарія на десять років заборонила в'їзд спонсору бойовиків на Донбасі Малофєєву

17:59, 11.09.2019
Болгарія на десять років заборонила в'їзд спонсору бойовиків на Донбасі Малофєєву

(Фото: pravnovosti.ru)

Болгарія на десять років заборонила в'їзд в країну російському підприємцю, спонсору бойовиків на Донбасі Костянтину Малофєєву.

 

Про це повідомляє ТСН з посиланням на російські ЗМІ.

 

Причина такого рішення – розслідування справи звинуваченого в шпигунстві лідера болгарського руху "Русофіли" Миколи Малинова. Його за відмивання грошей та зв’язки із російською розвідкою затримали у Болгарії. 

 

За версією прокуратури, Малинов збирав інформацію в інтересах організації "Двоголовий орел", яку очолює Малофєєв. Саме цей бізнесмен брав участь в анексії Криму та фінансуванні сепаратистів на Донбасі.

 

Як відомо, Костянтин Малофєєв є російським підприємцем, головою компанії "Царьград", засновником однойменного телеканалу. Він також є членом багатьох російських, зокрема духовних організацій. Від 2012 року займається політичною діяльністю. 

 

Видання "Ведомости" в 2014 році писало, що Малофєєв близько знайомий і з одним з колишніх ватажків "ДНР" Ігорем Гіркіним, а Олександр Бородай, ще один з ватажків терористів, був піарником олігарха. 

 

Малофєєв потрапив до списку санкцій ЄС. Його у листопаді 2017 року оголоси у міждержавний розшук за причетність до створення і фінансування терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР".