Cправи МН17: Цемаха у Нідерландах перекваліфікували зі свідка на підозрюваного

17:22, 11.09.2019
Cправи МН17: Цемаха у Нідерландах перекваліфікували зі свідка на підозрюваного

(VK)

У Нідерландах перекваліфікували статус фігуранта справи про збиття малайзійського літака Boeing рейсу MH17 над Донбасом Володимира Цемаха із свідка в підозрювані.

 

Про це в інтерв'ю DW  повідомила депутат Європарламенту від Нідерландів Каті Пірі.

 

За її словами, міжнародна слідча група (JIT) і нідерландський прокурор розповсюдили лист, в якому говорилося про те, що згідно з інформацією, що з'явилася цим літом, тепер Цемаха розглядають в якості одного з підозрюваних.

 

Каті Пірі стала автором відкритого листа, підписаного 4 вересня 40 депутатами Європарламенту, в якому вони закликали президента України Володимира Зеленського не допустити видачі Володимира Цемаху Москві. На думку Пірі, Україна заплатила занадто високу ціну за повернення на батьківщину своїх громадян.

 

Як повідомляла УМ, 7 вересня між Україною і Росією відбувся масштабний обмін утримуваними особами.

 

Після цього, президент України Володимир Зеленський сказав, що домовленості з Володимиром Путіним щодо першого етапу завершення війни на Донбасі виконані.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.