У Кремлі визнали, що в них працював «шпигун» США Смоленков

20:23, 10.09.2019
Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков підтвердив, що Олег Смоленков, якого американські ЗМІ називають шпигуном, дійсно працював в адміністрації президента Росії, але його нібито давно звільнили.
 
Про це він сказав російським ЗМІ.
 
"Смоленков кілька років тому був внутрішнім розпорядженням звільнений, його посада не відносилася до категорії вищих посадових осіб, так званих указних посад", - сказав він.
 
За словами Пєскова, цього співробітника адміністрації Путіна звільнили близько двох або трьох років тому.
 
Він також заявив, що Смоленков за родом служби не мав прямих контактів з президентом Росії. Однак спікер Путіна сказав, що не знає, чи був Смоленком агентом ЦРУ чи ні. Зараз в Кремлі, за словами Пєскова, не знають, де перебуває колишній співробітник.
 
"Всі ось ці міркування американських ЗМІ про те, хто кого екстрено вивозив, від кого рятував і так далі - це, самі розумієте, такий жанр, скоріше, pulp fiction,"кримінального чтива", тому це давайте залишимо на їхній розсуд", - заявив Пєсков.
 
Як відомо, 10 вересня американське видання The New York Times повідомило, що США забрали з Росії агента, який надавав важливу інформацію, зокрема щодо російського втручання у президентські вибори в Штатах.
 
Російське видання "Коммерсант" писало, що інформатором американських спецслужб міг бути колишній співробітник адміністрації президента Росії Олег Смоленков. Джерело "Ъ" у держорганах США підтвердило, що в репортажі CNN йдеться про Олега Смоленкова.
 
Смоленков зник із сім'єю 14 червня 2017 року, вирушивши в Чорногорію. Було відкрито провадження про вбивство, але зрештою ФСБ з'ясувала, що Смоленкови живі й перебувають в іншій країні.