20 дітей госпіталізовано через розпилення газу в школі в Черкасах

16:20, 10.09.2019
20 дітей госпіталізовано через розпилення газу в школі в Черкасах

(фото: ДСНС)

Сьогодні у черкаській ЗОШ № 29, яка знаходиться у мікрорайоні Дахнівці, розпилили газовий балончик.

 

Через це 257 школярів та їх вчителів евакуювали, заняття було припининено.

 

Як розповідає прессекретар Черкаського центру екстреннї медичної допомоги Ірина Назарок, на місці події працює 7 бригад екстреної медичної допомоги.

 

«20 учнів доправили до Черкаської обласної дитячої лікарні, на щастя, складних випадків немає», – наголошує Ірина Назарок.


За її словами, директор цієї школи повідомив, що приміщення провітрили і небезпеки отруєння вже немає.

 

Як повідомляє керівник Черкаської області Ігор Шевченко, вже встановлено особу, яка розпилила газ у приміщенні 29-ї школи. Це учень цього ж освітнього закладу. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження.

 

В обласній дитячій лікарні 10 дітей перебувають у педіатричному відділенні, 8 - отоларингологічному, 2 дитини відмовилися від госпіталізації.

 

"Спілкувався з дівчинкою, яка у реанімації, стан дитини нормалізувався, говорить, що вже почувається добре. Зараз діти проходять додаткові обстеження",- повідомив чиновник.

 

Нагадаємо, 8 травня у Черкасах під час лінійки у школі № 8 масово знепритомніли учні, вчителі та техпрацівниця - загалом 111 осіб. Всі вони потрапили до лікарні. Хто й що розпилив тоді – досі невідомо