Працівник Нацагентства із запобігання корупції незаконно збирав дані про співробітників ДБР і ГПУ

10:53, 10.09.2019
Працівник Нацагентства із запобігання корупції незаконно збирав дані про співробітників ДБР і ГПУ

Співробітник Національного агентства з питань запобігання корупції незаконно копіював конфіденційну інформацію з електронних декларацій керівництва Київського управління Державного бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України, суддів і депутатів, ймовірно, для передачі третім особам.

 

Про це повідомив директор ДБР Роман Труба.

 

"Використовуючи службовий ключ доступу до Єдиного державного реєстру декларацій, він завантажував на окремий носій відомості, що законом захищені – ідентифікаційні коди, серії та номери паспортів, місця проживання, дати народження, місцеперебування об’єктів, які наводяться в декларації. Робив він це все безпідставно і, що найголовніше – незаконно", - розповів Труба про схему роботи зловмисника.

 

«Серед тих, в чиє життя він вліз, 11 співробітників Київського теруправління ДБР. Пройшлися по всьому керівництву — починаючи з директора і закінчуючи начальниками слідчих відділів», — зазначив він.

 

Також серед осіб, чиї декларації «зацікавили» співробітника НАЗК, було керівництво Генеральної прокуратури, судді, народний депутат України, депутат місцевої ради та співробітники Національної поліції.

 

Нараді працівник НАЗК отримав повідомлення про підозру.