У Кремлі відмовилися оприлюднити перелік виданих Україною осіб

22:29, 09.09.2019

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відмовився розкривати прізвища росіян і бойовиків, яких Україна видала в обмін на моряків і політв’язнів.

 

Про це повідомляє Уніан з посиланням на російські ЗМІ. 

 

Так, коли Пєскову нагадали, що він сам обіцяв озвучити повний список, представник Кремля заявив: "Залишаю без відповіді це питання, ніяк не коментую".

 

Пєсков також не став коментувати запитання, чи отримають російське громадянство українці, які прибули до Москви в рамках обміну полоненими між Україною та Росією.

 

А пояснюючи, чому Путін не зустрічав в аеропорту виданих осіб, яких обміняли на українських моряків і політв'язнів, представник Кремля заявив, що це "не прерогатива" президента РФ.

 

Нагадаємо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35".

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що домовленості з Володимиром Путіним щодо першого етапу завершення війни на Донбасі виконані.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.