У «Голосі» підготували законопроект про криміналізацію самовільних переговорів з Росією

15:47, 09.09.2019
У «Голосі» підготували законопроект про криміналізацію самовільних переговорів з Росією

Депутати фракції "Голос" пропонують запровадити кримінальну відповідальність за самовільне ведення політиками "переговорів" із російськими чиновниками, а також вимагають від команди Володимира Зеленського плану деокупації.

 

Про це заявив голова політсили Сергій Рахманін на погоджувальній раді керівників фракцій і груп Верховної Ради, пише Українська правда

 

"Депутатами фракції "Голос" уже доопрацьований і найближчим часом зареєстрований законопроект щодо криміналізації несанкціонованих перемовин із представниками країни-агресора. Я думаю, що це питання теж має бути включене до порядку денного сесії – і, сподіваюся, буде розглянуто колегами", - наголосив Рахманін. 

 

Перед тим Тарас Батенко з групи "За майбутнє" зазначив, що українська держава докладає максимум зусиль для того, щоб витягнути українців із російських казематів.

 

"І ми хочемо бачити найближчим часом представлення стратегії від керівництва держави плану реінтеграції окупованих територій Донбасу та Криму – і в тому числі зрозуміти, що таке компроміс, до якого нас закликають деякі опозиційні партії, і яка межа цього компромісу. Путін намагатиметься втягнути Україну в окупаційну логіку, переслідуючи свої інтереси. Тому ми не можемо допустити попадання в пастку на шляху до звільнення всіх українців на окупованих територіях Донбасу і Криму",- підкреслив Бутенко.

 

Він також заявив, що підтримує законодавчу ініціативу про запровадження покарання за ведення переговорів від імені України не уповноваженими на це особами.

 

"Питанням визволення наших бранців із російського полону, переговорним процесом повинна займатися держава, а не політичні партії чи окремі політичні діячі на догоду власному піару. За умов, коли так важко знайти спільну мову з країною-агресором щодо звільнення українських громадян із полону, втручання у процес переговорів сторонніх приватних осіб не наближає мир, а лише його віддаляє", - наголосив Бутенко. 

 

Раніше голова Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що народний депутат, кум Путіна Віктор Медведчук не причетний до домовленостей із керівництвом РФ про звільнення українських громадян у рамках обміну 7 вересня.

 

Нагадаємо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся масштабний обмін утримуваними особами.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.