На шкільних лінійках на Черкащині знепритомніли 5 дітей

15:12, 02.09.2019
На шкільних лінійках на Черкащині знепритомніли 5 дітей

(ілюстративне фото)

На урочистих лінійках у Черкасах під палаючим сонцем у трьох школах міста - в 11-й, 25-й та 31-й - впали без тями троє дітей.
 
Також знепритомнів учень у Черкаському професійно-технічному училищі №15. Ще одна дитина втратила свідомість на шкільній лінійці у селі Великі Канівці Чорнобаївського району.
 
Як повідомила "Україні молодій" прессекретар Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги Ірина Назарок, медики швидкої на місці надавали допомогу школярам, діти прийшли до свідомості, їх шпиталізували до лікарень.
 
"Переддень Дня знань і сам цей день - це виснажливий квест для батьків і дітей. Підготовка до свята, стояння на сонці, виснажливі промови - це все негативно впливає на здоров'я дітей", - каже Ірина Назарок.
 
За її словами, спека, стрес, вишиковування завдають школярам психічного і фізичного навантаження. Тому й маємо сьогодні ситуації, коли на лінійках або ще до їхнього початку діти втрачають свідомість.
 
"Просимо керівництво навчальних закладів шкільної та дошкільної освіти звернути увагу на ці факти і змінювати певні традиції урочистих заходів, зважаючи на здоров'я наших дітей", - каже медик.