«Бізнес-партнери в шоці, кіт у шоці»: Дубілет прокоментував призначення міністром Кабміну

11:27, 30.08.2019
«Бізнес-партнери в шоці, кіт у шоці»: Дубілет прокоментував призначення міністром Кабміну

Колишній IT-директор ПриватБанку, співзасновник Monobank Дмитро Дубілет назвав рішення погодитися стати міністром Кабінету Міністрів одним з найскладніших у його житті.

 

"Сім'я в шоці. Друзі в шоці. Бізнес-партнери в шоці. Кот в шоці. Та й я сам, якщо чесно, в шоці... Ще нещодавно я будував великі плани по розвитку monobank і Smartass, а також запуску Koto в Британії ... Ще місяць тому я збирався переїхати жити в Лондон і будувати там зі своїми партнерами єдинорога. Але раптом всі ці плани якось відступили на другий пла", - написав він у Facebook.

 

 

За словами Дубілета, він вірить, «що в України з’явився історичний шанс на прорив, якого ми всі так зачекалися». Він пообіцяв, що в складі нової команди під керівництвом Олексія Гончарука «зробить все можливе, щоб Україна зробила якісний ривок».

 

«А ще я обіцяю не красти. На щастя, успіх monobank дозволить мені не думати найближчі роки про матеріальний аспект. Крім того, я вірю, що велика частина молодої команди, яка сьогодні очолила Кабмін, теж не буде красти. Такого у нашій країни ніколи не було», — додав він.

 

У 2012−2016 роках Дмитро Дубілет працював IT-директором ПриватБанку. Його батько, Олександр Дубілет, в 1997—2016 роках обіймав посаду голови правління ПриватБанку. Дмитро Дубілет є співзасновником мобільних банків Monobank і Koto. Останній запускається у Великобританії.

 

У липні Дмитро Дубілет повідомив, що візьме участь у ряді проектів по боротьбі з корупцією в Україні як експерт з інформаційних технологій.

 

Він зазначив, що робота буде проходити спільно з Офісом президента, СБУ та рядом інших держорганів. Дубілет є радником з диджиталізаціі Івана Баканова, якого Рада вчора призначила головою СБУ.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада України 29 серпня схвалила склад нового уряду. Відповідне рішення підтримав 281 народний депутат.