Зеленський пропонує призначити Олексія Гончарука прем'єром

15:55, 29.08.2019
Зеленський пропонує призначити Олексія Гончарука прем'єром

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради кандидатуру Олексія Гончарука на посаду прем'єр-міністра.
 
Проект постанови №1022 зарєстрований на сайті Верховної Ради.
 
"Відповідно до пункту 9 частини першої статті 106, частин другої, третьої статті 114 Конституції вношу за пропозицією депутатської фракції політичної партії "Слуга народу"", яка згідно з частиною десятою статті 83 Конституції має права коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді дев’ятого скликання, подання про призначення О.Гончарука на посаду прем’єр-міністра", - йдеться в проекті постанови.
 
Олексій Гончарук - заступник керівника Офісу президента. За освітою Гончарук юрист, працював керуючим партнером в одній з юридичних фірм. У 2014 році балотувався у народні депутати під №1 списку партії "Сила людей", яка тоді набрала 0,1% голосів. 
 
Згодом Гончарук був позаштатним радником скандального міністра екології Ігоря Шевченка, якого запам'ятали як людину, що літала на одному чартері з олігархом Олександром Онищенком. Далі нинішній заступник глави ОПУ працював радником першого віце-прем'єра Степана Кубіва. З 2015 року Гончарук очолив офіс ефективного реагування BRDO, який фінансує Європейський Союз. 
 
Цей офіс займається спрощенням системи державного регулювання у відносинах держави і бізнесу. 
 
Навесні цього року співзасновник Monobank Дмитро Дубілет познайомив Гончарука з Андрієм Богданом, який і привів його на Банкову. На новій роботі у нього склалися хороші відносини з Богданом. Джерела УП запевняють, що Гончарук дослухається до свого керівника та не перечить йому. 
 
Нині Гончарук супроводжує президента в робочих поїздках та на важливих економічних зустрічах.