ГПУ: Вишинський погодився на обмін «35 на 35»

21:33, 28.08.2019
ГПУ: Вишинський погодився на обмін «35 на 35»

Головний редактор "РИА Новости Украина" Кирил Вишинський написав заяву, у якій погодився взяти участь в обміні полоненими. 

 

Про це повідомила прессекретар генерального прокурора Лариса Сарган.

 

"Кажуть, Кирило Вишинський відмовлявся від можливого обміну на політичних в'язнів Кремля. Але. Сьогодні в судовому засіданні зміна запобіжного заходу Вишинському відбулась в рамках підготовки до обміну «35 на 35» і за згодою самого Вишинського", - повідомила Сарган в твіттері.

 

 

 

 

Вона також опублікувала фотокопію відповідної заяви Вишинського про згоду на участь в обмінному процесі.

 

 

У ній сказано, що Вишинський підтверджує свою добровільну участь в процесі взаємного звільнення осіб, готовий до переміщення за межі України, а також згоден на тимчасові незручності щодо вільного пересування.

 

 

Як повідомляла УМ, головного редактора “РИА Новости Украина” Кирила Вишинського у середу, 28 серпня, звільнили з СІЗО під особисте зобовʼязання.

 

Вишинський був під вартою 1 рік і 3 місяці.

 

Раніше Вишинський відмовився від обміну в рамках передачі засуджених між Росією та Україною. Він заявив, що не проситиме про помилування, адже не вважає себе винним. Вишинський планував домагатися свого виправдання і звільнення в українських судах.

 

Нагадаємо, Кирила Вишинського затримали у Києві 15 травня після обшуків в офісі "РІА Новини Україна", який є філіалом російських пропагандистів. За даними СБУ, Кирило Вишинський працював на країну-агресора у межах гібридної інформаційної війни проти України.

 

17 травня 2018 року Кирила Вишинського взяли під варту на два місяці без права внесення застави.

 

 

Також Кирилу Вишинському закидають незаконне поводження зі зброєю, яку в нього знайшли під час обшуків.