Віктор Медведчук у День Незалежності літав до Росії

16:19, 26.08.2019
Віктор Медведчук у День Незалежності літав до Росії

Віктор Медведчук (кадр "112 Україна")

Глава політради партії "Опозиційна платформа - За життя", кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук провів День Незалежності України в Росії.
 
Про це свідчать матеріали, які опублікував журналіст програми антикорупційних розслідувань "Схеми" Михайло Ткач в особистому Telegram-каналі.
 
Так, 25 серпня літак українського політика відправився з аеропорту Ігнатьєва під російським Благовіщенському до Києва.
 
"Де ж ще святкувати День Незалежності України народному депутату України?" - написав Ткач.
 
 
Зазначимо, це далеко не перший візит Медведчука до Москви в цьому році. У березні Віктор Медведчук та Юрій Бойко поїхали до Москви на зустріч із Медведєвим. Медведчук тоді стверджував, що в разі прямого постачання газу з Росії ціна на газ стане набагато нижчою. За словами Медведчука, предметом зустрічі було обговорення прямих поставок газу з Росії в Україну за ціною в 240-260 доларів до 2020 року.
 
Однак у Нафтогазі України посміялися з таих планів Віктора Медведчука, адже зараз Україна купує газ у ЄС за ціною 217 доларів.
 
У свою чергу Петро Порошенко зазначив, що Юрій Бойко та кум Володимира Путіна Віктор Медведчук "поповзли до Путіна на колінах".
 
Друга поїздка до Росії відбулася у червні - Медведчук та Бойко зустрілися у Санкт-Петербурзі з головою "Газпрому" Олексієм Міллером. Під час зустрічі Медведчук поскаржився, що після попереднього їхнього візиту до Росії в Україні була "бурна, негативна реакція", але їх це не тривожить, бо їм на це "наплювати". За його словами, обіцяні президентом Росії Володимиром Путіним 25% знижки на газ при прямих поставках - "промінь світла" для українців.
 
10 липня Медведчук та його однопартійці з "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Рабінович і Юрій Бойко зустрілися в Москві з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим. Медведєв заявив, що підтримує намір партії Медведчука "відновити міжпартійний діалог". А Бойко на зустрічі заявив про нібито можливість до початку серпня підписати контракт з "Газпромом" на пряму поставку газу в Україну.