День прапора в Україні: як відсвяткували в Києві, Харкові та Одесі

21:49, 23.08.2019
День прапора в Україні: як відсвяткували в Києві, Харкові та Одесі

На Михайлівській площі зібралися кілька сотень людей з прапорами, активісти та політики. Також у людей в руках були плакати на підтримку політв'язнів, зокрема - засудженого в Італії українця Віталія Марківа.

 

Учасники акції символічно розгорнули великий національний прапор.

 

У заході взяв участь п'ятий президент Петро Порошенко. Він запалив свічку біля Стіни пам'яті. Порошенко під час своєї промови нагадав гасло "Нічого про Україну без України".

 

А от харків’яни відсвяткували День Державного Прапора танцювальним флешмобом та парадом прапорів, що зібрав пів тисячі людей, включаючи ветеранів АТО/ООС, волонтерів і представників влади області та міста на площі Конституції.

 

                         Фото: Укрінформ

 

Як пише Укрінформ, півсотні учасників флешмобу - спортсмени, серед яких були і гімнасти, - виконали масовий танцювальний номер, тримаючи в руках прапори України і синьо-жовті повітряні кульки. На завершення відбувся феєрверк у кольорах національного прапора. Учасники одночасно підняли таблиці-літери, складаючи з них слова "Харківщина вітає з Днем Прапора". 

 

                     Фото: Укрінформ

 

"Сьогодні ми за правом одночасно відзначаємо День Державного Прапора України та День міста Харкова, тому що багато харків’ян - військових, волонтерів, діячів культури та спортсменів, науковців, промисловців, хліборобів, медиків — своєю працею прославляли та прославляють велич Українського Прапора. І в найтяжчі часи саме Харків довів, що він вартий того, щоб жити під синьо-жовтим стягом", - наголосила, звертаючись до учасників свята, голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

 

В Одесі цей день запам’ятався 28-метровим прапором, який розгорнули на Потьомкінських сходах.  У заході взяли участь волонтери "Вишиванкового фестивалю", вихованці Військово-морського ліцею та одесити.

 

Така акція проходить щороку і в День прапора кожен рік стяг збільшується на один метр. Таким чином це символізує незалежність України, повідомляє "Думська".

 

              Фото: Думська

В Івано-Франківську з нагоди свята на площі Соборності відбувся флешмоб під назвою "Прапор — символ нації". Дві сотні місцевих мешканців, працівники міської ради та представники творчих колективів, підняли сині та жовті листівки, утворивши державний прапор. Згодом офіційне підняття синьо-жовтого стяга відбулося на Вічевому майдані. 

 

               Фото: Галицький кореспондент

 

Як повідомляла УМ, на Софійській площі у Києві відбулася церемонія урочистого підняття Державного прапора України за участю президента України Володимира Зеленського.