У Херсоні встановили рекорд: Найдовший в Україні прапор з автографами бійців АТО/ООС

21:06, 23.08.2019
У Херсоні встановили рекорд: Найдовший в Україні прапор з автографами бійців АТО/ООС

У Херсоні встановили новий рекорд України, створивши унікальний Державний прапор, який склали зі знамен, що були привезені у різні періоди з зони ООС та зони АТО волонтерами та військовими, усі прапори - з автографами бійців.


Про це повідомляє Укрінформ.

 

"Я хочу оголосити параметри рекорду. Отож, ми маємо, довжина ланцюга з прапорів підписаних воїнами, що представлені тут на цій локації – 152 метри 40 сантиметрів. Ми маємо 112 прапорів, які привезені зі Сходу України та підписані учасниками бойових дій. А це означає, що новий рекорд, якого досі не було, абсолютно нова номінація, яка показує рівень патріотизму, рівень шани до наших військових – сьогодні встановлено у місті Херсон", - зазначила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

 

 

У центрі міста прапор розгортали військові, волонтери, дорослі та діти. Хоч у ланцюгу були і не підписані Державні прапори, проте зарахували для фіксування рекорду лише прапори з автографами.

 

 

"Станиця Луганська", - написано на одному з прапорів з автографами, з ним прийшли на площу три молодих чоловіка.

 

"Я був сапером, це прапор нашої групи саперів на Сході України. На пам'ять зробили собі", - розповів Олексій Олефіренко.

 

 

Також з прапорами прийшли волонтерки Кулінарної сотні. "Це подяка бійців Кулінарній сотні Херсонщини. З подяками нам передавали хлопці з АТО прапори за нашу допомогу. Ми їх зберігаємо", - розповіли вони.

 

Наталія Вишневська – волонтерка з "Херсонської чайки" показала прапори, підписані бійцями в зоні АТО, "з 2015 року ми почали туди їздити і вони підписані безпосередньо в Донецькій області, на Маріупольському напрямку", - пояснила Вишневська.

 

 

Волонтери Херсонського обласного волонтерського центру допомоги ЗСУ пошили свій прапор (вісім метрів на чотири) ще до того, як почалася війна. Кажуть, що дуже цінують його і розгортають, коли їдуть до військових, під час особливих урочистостей чи церемоній. "Ми розуміємо, що значить прапор для військового, для держави", - заявила координаторка центру Галина Уманець.

 

Прийшли з прапорами і представники Центру допомоги учасникам АТО при ОДА. "Хлопці підписували нам прапори з різних бригад, всі знамена ми прошили в один єдиний прапор, вони зберігаються у нас у Центрі допомоги учасникам АТО", - розповіла керівниця Центру Наталя Возаловська.