Порошенко вшанував жертв сталінізму і нацизму

19:22, 23.08.2019
Порошенко вшанував жертв сталінізму і нацизму

П'ятий президент України Петро Порошенко вшанував пам'ять жертв сталінізму і нацизму.

 

Про це повідомляє прес-служба "Європейської солідарності".

 

 

"У Загальноєвропейський день пам’яті жертв сталінізму і нацизму схиляємо голови і молимось за мільйони невинних душ, які стали жертвами найжорстокіших репресивних машин світу. Зневага до людського життя – це найперша ознака всіх авторитарних і тоталітарних режимів, незалежно від кольору прапора, ідеології чи цілей. Здавалося б, 80 довгих років віддаляє сьогодення від підписання у Кремлі сумнозвісного пакту Молотова-Ріббентропа між двома тоталітарними режимами, від пакту, який став рубіконом, що відділив Європу, і насамперед Україну, від початку найкривавішої трагедії в людській історії", - йдеться у зверненні.

 

Порошенко зауважив, що цинічно прикриваючись викривленою пам’яттю Другої світової війни, нинішня кремлівська влада розв’язала смертоносну війну проти України, окупувавши частину Донбасу і Крим.

 

"Та чи може влада, яка так ненаситно плекає пам’ять про кривавого тирана Сталіна, діяти по-іншому? Та чи варто ще заглядати в очі кремлівських керівників, даремно шукаючи там душу чи натяк на європейськість, людяність? Сьогодні, у пам’ять про невинно загиблих і замордованих, згадуючи страшну ціну політичної короткозорості, нашим моральним обов’язком є не допустити повторення подібних злочинів. Сьогодні у нас немає альтернативи європейській солідарності, єдності та безкомпромісності у захисті наших спільних цінностей. Лише так зможемо не доп устити нове лихо. Нехай мир та злагода назавжди запанують на землі вільної України та процвітаючої Європи", - завершив Порошенко у зверненні.