Зеленський: Міністерство у справах ветеранів ніхто не буде ліквідовувати

11:16, 23.08.2019
Зеленський: Міністерство у справах ветеранів ніхто не буде ліквідовувати

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на міжнародному ветеранському волонтерському форумі в Мистецькому Арсеналі.

 

«Це ганебна інформація і ганебні чутки. Ви краще за інших знаєте, які там є проблеми, що не працює і що справді потрібно міняти. Ми будемо втілювати все це в життя. Також ми чекаємо від вас кандидатуру, яка може очолити міністерство», — наголосив він, звертаючись до учасників форуму.

 

Уряд створив Міністерство у справах ветеранів на засіданні 28 листопада 2018-го.

 

Тоді Верховна Рада призначила народну депутатку від фракції БПП Ірину Фріз на посаду міністерки у справах ветеранів.

 

Ідею створення такого Міністерства запропонував експрезидент Петро Порошенко. Міністерство мало стати центральним органом виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.

 

Як повідомляла УМ, громадська спілка "Рух ветеранів України" закликає не ліквідовувати Комітет Верховної Ради у справах ветеранів та осіб з інвалідністю та Міністерство у справах ветеранів.

 

П’ятий президент Петро Порошенко вважає, що ініціатива "Слуги народу" щодо скорочення Комітету у справах ветеранів - це постріл у спину армії.