Надоленко: Україна планує відкрити в Єрусалимі офіс інновацій, а не диппредставництво

10:00, 21.08.2019
Надоленко: Україна планує відкрити в Єрусалимі офіс інновацій, а не диппредставництво

Україна планує відкрити в Єрусалимі офіс із впровадження інновацій, про перенесення туди з Тель-Авіва українського посольства чи консульства наразі не йдеться.
Про це повідомив посол України в Державі Ізраїль Геннадій Надоленко, передає «Укрінформ».

 

«На сьогоднішній день мова не йде про перенесення посольства чи консульства (до Єрусалима). Мова йшла - це була спільна ідея і Президента України, і Прем'єр-міністра Ізраїлю — про можливість відкриття інноваційних офісів у Єрусалимі та Києві, які будуть займатися розвитком технологічної співпраці», — сказав Надоленко.

 

У цьому контексті він відзначив, що Україні дуже важливо підтримувати тісний інноваційний зв'язок з Ізраїлем, тому що він дійсно є «стартап-нацією», там постійно зароджуються нові технології, і нашій країні треба постійно тримати руку на пульсі цих технологій.

 

«Я думаю, що такий офіс буде надзвичайно цікавим», — додав дипломат.

 

Як повідомляла УМ, 19 прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу здійснює офіційний візит в Україну. В Україні Нетаньягу не було 20 років.

 

Нетаньягу під час візиту в Україну повідомив, що його візит до Києва «приносить ... представництво України в Єрусалимі». Про це він обмовився у своєму відеозверненні щодо інциденту довкола своєї дружини Сари, яка викинула хліб під час церемонії вітання в Києві. 

 

Зеленський звернувся до ізраїльської сторони із закликом визнати Голодомор актом геноциду українського народу

 

Ратифікація Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем може відбутися після виборів Кнесету 17 вересня.

 

У січні 2019 року Нетаньягу зустрічався з п'ятим президентом України Петром Порошенком в Ізраїлі.

 

20 серпня Нетаньягу має зустрітися з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

 

 

Торік ізраїльська сторона скасовувала візит українського прем'єра.

 

У минулі роки між країнами були доволі напружені стосунки, адже Україна в ООН не підтримувала деякі резолюціїї щодо Ізраїлю.

 

Зокрема, Україна засудила будівництво єврейських поселень на палестинських територіях (західний берег річки Йордан) і не визнала суверенітет країни над Голанськими висотами.