Вогонь по свинофермі: Окупанти вкотре свідомо обстріляли цивільний об’єкт

21.08.2019
На фронті про спокій можна лише мріяти: 19 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці вкотре порушили режим припинення вогню. Ворог одинадцять разів обстрілював позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 
Із метою завдання якнайбільшої шкоди нашим військовослужбовцям на одному з напрямків ворог застосував безпілотний літальний апарат, споряджений гранатометним пострілом (ВОГ-25).
 
На територіях, за які відповідає оперативно-тактичне угруповання «Схід», противник здійснив десять обстрілів позицій українських військовослужбовців: неподалік Новотроїцького — з гранатометів різних систем i стрілецької зброї; чотири рази поблизу Водяного — з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Талаківки — з автоматичного гранатомета; поблизу Павлополя — застосував безпілотний літальний апарат, споряджений гранатометним пострілом (ВОГ-25), унаслідок чого один військовослужбовець отримав поранення. Також противник здійснив обстріл позицій поблизу Павлополя з автоматичного гранатомета; поблизу Лебединського — з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Опитного — з підствольних гранатометів i стрілецької зброї.
 
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил один раз: у районі Світлодарська — з гранатометів різних систем i великокаліберних  кулеметів.
 
Станом на 7-му годину ранку 20 серпня окупанти неподалік Талаківки «накрили» наші позиції з автоматичного гранатомета.
 
Наголосимо, що ворог знову свідомо стріляв по об’єкту цивільної інфраструктури, незважаючи на режим припинення вогню, вкотре вдаючись до провокацій. Так, цими днями з боку ЗФ РФ від Доломітного — у напрямку Новолуганського здійснено обстріл цивільної інфраструктури на території ПрАТ «Бахмутський аграрний союз» на Донеччині. Противник влучив у службові приміщення свиноферми, розбивши вікна. 
 
Цей факт було зафіксовано спостережною групою УС СЦКК, яка прибула на місце обстрілу. На щастя, працівники не постраждали. У зв’язку з цим інцидентом українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін закликає збройні формування Російської Федерації та їх найманців припинити свої провокації й дотримуватися існуючих домовленостей. n