Більше 9 тисяч учасників: у Києві відбулася репетиція Маршу захисників(відео)

16:29, 18.08.2019
Більше 9 тисяч учасників: у Києві відбулася репетиція Маршу захисників(відео)

Перша репетиція Маршу захисників України до Дня Незалежності відбулася у Києві. Організатори узгодили остаточний маршрут, час для шикування та проходження колони.

 

Про це повідомляє "5 канал".

 

Сьогодні провели репетицію серед стюардів – це близько 100 осіб, які відповідатимуть за рух учасників. Колону сформують близько двадцяти так званих коробок – у них крокуватимуть групи людей по 12 осіб. Рушить хода від парку Шевченка об 11 ранку, далі через Бесарабську площу учасники вийдуть на Хрещатик та Майдан Незалежності. Потому попрямують до Михайлівського собору для участі у молебні.

 

 

Як зазначають в оргкомітеті, маршрут ходи та сценарій вже узгодили з владою Києва та поліцією. Вхід до маршу оснастять рамками, будуть заборонені для пронесення будь-які небезпечні предмети, тож правоохоронці стежитимуть за безпекою.

 

"Буде заповнена вся площа навпроти червоного корпусу університету Шевченка. Це саме ті, хто будуть йти в "коробочках". А всі інші будуть йти за ними і ми не уявляємо, скільки це буде людей, бо лише зареєструвалися вже 9 тисяч учасників. Таймінг у нас прописаний і ми вкладаємося до 13:00", – розповів Дмитро Шатровський, голова ГО "Ветеранське братство" при міністерстві ветеранів України. 

 

Своєю чергою член Ради ветеранів АТО при міністерстві ветеранів розповів, що відпрацьовували на першій репетиції: "Ми відпрацювали, які інтервали мають бути між колонами, між людьми, щоб вони не давили одне одному на ноги. Ще скільки людей має бути в ряд і в шеренгу. Спочатку йтимуть сім'ї загиблих в АТО, після них поранені, потім члени сімей Небесної Сотні, потім ветерани, ще духовенство буде окремо йти".

 

Цього року Україна відзначатиме День Незалежності у новому форматі. 

 

Зеленський офіційно заявив, що традиційного параду на День незалежності, 24 серпня, не буде. Столиця святкуватиме День Незалежнсті Ходою гідності.

 

Водночас марш захисників України, який також називають альтернативним парадом, відбудеться за ініціативи ветеранів та волонтерів. Станом на 7 серпня до участі в цьому заході зголосилися понад 7 тисяч ветеранів з усієї України.

 

Як повідомляла УМ, в Офісі президента Володимира Зеленського запевнили, що формування у регіонах делегацій до Дня незалежності не означає примусове звезення бюджетників у Київ.