На Донеччині встановили Меморіал Василю Сліпаку(фото)

14:45, 18.08.2019
На Донеччині встановили Меморіал Василю Сліпаку(фото)

Поблизу смт Миронівський на Донеччині військовики та волонтери встановили меморіал загиблому в 2016 році Василю Сліпаку. 

 

Про це повідомляє 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького у Фейсбук. 

 

"Командування військової частини разом з художником-волонтером Ганжою Олегом Володимировичем, за сприяння волонтерів Хрипун Олега Олексійовича та Гаврилюка Олександра Миколайовича встановили меморіал поблизу смт Миронівський, Донецької області загиблому в 2016 році Сліпаку Василю Ярославовичу", - йдеться в повідомленні. 

 

 

Василь Сліпак (позивний «Міф») - всесвітньо відомий український оперний співак, виступав у найпрестижніших концертних залах України і світу. Та коли розпочались бойові дії на Сході України, не зміг залишитись осторонь. Для Василя важливо було знаходитися там, де він потрібен: на сцені і на війні.


Волонтер, учасник Революції Гідності та бойових дій на Сході України. Воював у Пісках у районі Донецького аеропорту. Брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» (ДУК ПС) — не через політичні переконання, поїхав туди, де брали добровольців. Також біля с. Водяне під Маріуполем.


Василь Сліпак ціною власного життя врятував побратимів. Українські захисники відбили атаку російських збройних формувань на смт. Луганське (Бахмутський район, Донецька область) з боку міста Дебальцеве та перейшли у контрнаступ, посунувши противника з двох укріплених позицій на висотах поблизу с. Логвинове.


Загинув у бою від кулі снайпера. Кавалер ордена «За мужність» І ступеня, Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».  

 

Як повідомляла УМ, у Львові один із скверів назвали на честь Василя Сліпака.

 

Читайте також: Загиблого в АТО оперного співака Василя Сліпака вшанують концертом у день його 44-річчя.