Епіфаній: «Ми повинні згадувати тих, хто стояв біля витоків відродження нашої автокефалії»

15:21, 17.08.2019
Епіфаній: «Ми повинні згадувати тих, хто стояв біля витоків відродження нашої автокефалії»

(фото pomisna.info)

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній перебуває у Львові на святкуванні 30-річчя ІІІ відродження УАПЦ. З цього приводу Блаженніший зробив запис у Книзі почесних гостей міста.


Про це повідомила пресслужба міської ради.

 

“Саме 30 років тому на Преображення в Храмі Петра і Павла у Львові було оголошено, що розпочинається третє відродження Української Православної Церкви. І тоді отець Ярема проголосив це і вийшов зі складу російської Православної Церкви, і оголосив про те, що він розпочинає рух за відродження Автокефалії. І тому символічно ми розпочинаємо це святкування у Львові. А наступного року ми будемо святкувати у Києві і згадувати той Об’єднавчий Собор, який відбувся і розпочав подальший рух до здобуття незалежності", — зазначив Епіфаній.

 

За словами Митрополита, потрібно ще багато зробити, "щоб всі українці були в цій визнаній Українській Помісній Православній Церкві".

 

"Цей рік справді є символічним для Української Православної Церкви. Саме в 2019-му ми отримали довгоочікуваний Синодальний томос про автокефалію, а також святкуємо 30 років із нагоди третього відродження Української Автокефальної Православної Церкви", - зазначив Епіфаній.

 

За його словами, українці повинні згадувати та шанувати тих, хто стояв біля витоків відродження нашої автокефалії.