Кабмін призначив директора київської школи Сергія Горбачова освітнім омбудсменом

22:59, 14.08.2019
Кабмін призначив директора київської школи Сергія Горбачова освітнім омбудсменом

Кабінет міністрів України офіційно призначив директора спеціалізованої школи № 148 Києва Сергія Горбачова на посаду освітнього омбудсмена.


Як повідомили у пресслужбі Міністерства освіти та науки, відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду.

 

«Ми щиро раді, що це рішення пройшло Уряд. Міністерство освіти і науки налаштоване максимально сприяти новому омбудсмену. Тому ми сподіваємось, що вже найближчим часом уся організаційна робота буде завершена і омбудсмен почне свою діяльність», — наголосила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

 

 

12 липня Міністр оголосила результати відбору на посаду освітнього омбудсмена. За процедурою, спочатку спеціально створена комісія розглянула всіх кандидатів та відібрала з них трьох осіб, яких рекомендувала до призначення Міністру.

 

Згодом МОН представило усіх трьох кандидатів на своїй Фейсбук-сторінці, після чого було обрано на посаду саме Сергія Горбачова, директора спеціалізованої школи № 148 Києва. Визначальним фактором під час прийняття рішення стало знання системи освіти на різних, зокрема управлінських, щаблях, а також розуміння цінностей та суті розпочатих освітніх реформ.

 

Інститут освітнього омбудсмена створюється для захисту прав здобувачів освіти, педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників. До посади освітнього омбудсмена виписано дуже чіткі вимоги. Зокрема, він не може поєднувати свою роботу з іншою діяльністю, окрім творчої та викладацької, має бути громадянином України, що проживає на території держави не менше 5 років, мати вищу освіту та відповідний досвід роботи, а також вільно володіти державною мовою.

 

17 травня 2019 року Міністерство освіти і науки оголосило про відбір кандидатів на посаду освітнього омбудсмена, ним займалася спеціально створена комісія при МОН.

 

Читайте також: Дітям є кому поскаржитись: в Україні вперше з’явилася посада освітнього омбудсмена