Порошенко: Скорочення Комітету у справах ветеранів – це постріл у спину армії

19:02, 14.08.2019
Порошенко: Скорочення Комітету у справах ветеранів – це постріл у спину армії

(фото: Порошенко/Фейсбук)

П’ятий президент Петро Порошенко вважає, що ініціатива "Слуги народу" щодо скорочення Комітету у справах ветеранів - це постріл у спину армії.

 

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

 

"Скорочення Комітету у справах ветеранів – це ще один постріл у спину армії. Перший крок до згортання державної політики щодо захисників – соціального захисту ветеранів, членів їх родин, родин загиблих, учасників Революції Гідності", - наголосив колтшній президент.

 

За його словами, скорочення Комітету може призвести до ліквідації стратегічно важливого Міністерства у справах ветеранів.

 

"У всіх державах, які беруть участь у збройних конфліктах, є Міністерства ветеранів – у США, Китаї, Японії, Канаді, Хорватії, Австралії, Новій Зеландії, Франції, Південній Кореї. І зберегти його функціонування в Україні є надзвичайно важливим. Підтримку Міністерству ветеранів України вже надали наші країни-партнери: США, Канада, Великобританія", -  зазначив Порошенко. 

 

Він висловив сподіваюся, що сьогодні у новообраних депутатів вистачить здорового глузду прийняти правильне політичне рішення.

 

Як повідомляла УМ, громадська спілка "Рух ветеранів України" закликає не ліквідовувати Комітет Верховної Ради у справах ветеранів та осіб з інвалідністю та Міністерство у справах ветеранів.

 

На першому засіданні представники партії "Слуга Народу" запропонували колегам зменшити кількість комітетів у Верховній Раді України 9-го скликання з 27-ми до 22-х.