Уряд пропонує дозволити реконструкцію «хрущовок» за згоди 75% мешканців замість 100%

13:58, 14.08.2019
Уряд пропонує дозволити реконструкцію «хрущовок» за згоди 75% мешканців замість 100%

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує змінити законодавство та дозволити власникам старих багатоквартирних будинків, так званих «хрущовок», проводити реконструкцію за згоди не всіх співвласників, а лише 75% мешканців.

 

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, посилаючись на слова заступника міністра регіонального розвитку Лева Парцхаладзе.

 

«Сьогодні у діючому законі 2006 року щодо реконструкції застарілого житла прописана обов’язкова згода 100% мешканців будинку. Тобто відмова навіть одного жителя, який прописаний у квартирі такого будинку, виключає можливість проведення реконструкції. Навіть якщо вся решта жителів повністю підтримує це рішення», — повідомив Парцхаладзе.

 

Він також зазначив, що це стало однією з ключових причин того, чому заміна та реконструкція застарілого житла в Україні так і не змогла розпочатися.

 

Для того, аби розв'язувати зазначену проблему в уряді напрацювали законопроєкт, яким планують дозволити проведення реконструкції «хрущовок» за згодою не 100% мешканців, а лише трьох четвертих. Для того, аби припинити таку реконструкцію необхідні будуть підписи 25% власників нерухомості у «хрущовці».

 

Раніше у Мінрегіоні повідомили, що розробляють законопроєкт, яким запровадять державне регулювання ринку оренди житла. У відомстві кажуть, що це може призвести до падіння цін на оренду.