СБУ затримала в Черкаській області громадянина РФ, що готував диверсію на військовому аеродромі

08:45, 09.08.2019
СБУ затримала в Черкаській області громадянина РФ, що готував диверсію на військовому аеродромі

Контррозвідники Служби безпеки України затримали в Черкаській області громадянина РФ, який мав намір вчинити диверсію на стратегічно важливому військовому об'єкті - військовому аеродромі. У затриманого виявлено саморобні вибухові пристрої та електродетонатор.

 

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби задокументували, що іноземець, який проживає в Черкаській області, виготовляв саморобні вибухові пристрої, а також здійснював розвідку на територіях, прилеглих до військового аеродрому Збройних сил України.

 

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили три саморобні вибухові пристрої, близько 2 кг хімічних речовин, електродетонатор, два види вибухових речовин, нотатки з хімічними формулами, спеціалізовану літературу та схеми створення вибухівки. Також виявлено матеріали, що свідчать про збір іноземцем інформації про об'єкт диверсії.

 

Слідчі СБУ повідомили громадянину РФ про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 113 (диверсія) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Як повідомляла УМ, СБУ на гарячому спіймала чоловіка, який заклав вибухівку неподалік ємності з токсичним хлором, що належить комплексу водопідготовки «Харківводоканалу».