ЄС закликає Росію вплинути на бойовиків на Донбасі для дотримання перемир'я

16:20, 08.08.2019
ЄС закликає Росію вплинути на бойовиків на Донбасі для дотримання перемир'я

У ЄС очікують, що Росія в повній мірі використає свій значний вплив на сепаратистів

 

Про це заявили у прес-службі ЄС, повідомляє DW.

 

У ЄС вимагають повного дотримання режиму припинення вогню.

 

"Інтенсивні бої, які відбулися під Павлополем, у Донецькій області України, призвели до вбивства чотирьох українських військовослужбовців, що є найбільшою кількістю жертв за один день з жовтня 2018 року. Це є очевидним порушенням узгодженого режиму припинення вогню, яке ставить під загрозу життя цивільних жителів", - йдеться у заяві.

 

Крім того у ЄС очікують, що Російська Федерація в повній мірі використає свій значний вплив на сепаратистів, яких підтримує, щоб негайно припинити бої. У прес-службі зазначили, що Брюсселю відомо про заклик президента України Володимира Зеленського провести зустріч "нормандської четвірки" на рівні глав держав.

 

"Ми наголошуємо на важливості посилення переговорних зусиль, спрямованих на стійке і мирне вирішення конфлікту. Ми підтверджуємо нашу повну підтримку діям "нормандського формату", ОБСЄ та тристоронньої контактної групи", - йдеться у заяві. 

 

Нагадаємо,  6 серпня на фронті, поблизу Павлополя, загинули чотири українські військовослужбовці.

 

Після цього Зеленський закликав глав держав та урядів Німеччини, Франції та Росії якнайшвидше зібратися в так званому "нормандському форматі", аби відновити переговори щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі.

 

Президент України Володимир Зеленський вранці 7 липня подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну стосовно загибелі українських військових.

 

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відреагував на вбивство 4 українських морпіхів на Донбасі та звернувся з цього приводу із жорстким посланням до президента Володимира Зеленського.

 

Путін у розмові з Зеленським вимагав особливого статусу для окупованих територій Донбасу.