Зеленський обіцяє ремонт всіх доріг і земельну реформу

14:20, 08.08.2019
Зеленський обіцяє ремонт всіх доріг і земельну реформу

Президент Володимир Зеленський на бізнес-форумі в турецькому Стамбулі заявив, що за п'ять років в інфраструктуру України буде інвестовано щонайменше 20 млрд доларів.

 

"За цей час ми інвестуємо в нашу інфраструктуру щонайменше 20 млрд доларів, щоб привести до ладу наші 24 тис. км доріг, збільшити кількість аеропортів, що реально працюють, до 15, забезпечити розвиток п’яти морських портів, щоб істотно наростити їхню потужність, потроїти потужність нашого військово-промислового комплексу", - сказав президент.

 

Зеленський також зазначив, що в поточному році в країні буде проведено земельну реформу, а в 2020 - запрацює ринок землі.

 

"В цьому році ми обов’язково проведемо земельну реформу, що вже наступного року дозволить створити ринок землі на 40 мільйонів гектарів, що є однією з найкращих у світі за своєю якістю. В Україні уже є турецькі компанії, які володіють землею. Компанія Onur, якщо я не помиляюся",- сказав президент України.

 

Він також висловив сподівання, що таких компаній стане значно більше. Особливо це стосується південної частини Україии, де є потреба у створенні та розвитку меліоративних систем.

 

"Тут ми також розглядаємо можливості для державно-приватного партнерства", -  висловився Зеленський.

 

Нагадаємо, .земельна реформа — найдовший проект України з часів її незалежності.

 

Стартувала вона аж у 1991 році. Проблему, як розпоряджатися ріллею, вирішують уже 27 років