Облгази Фірташа знову перевірять через донарахування у платіжках

16:37, 07.08.2019
Облгази Фірташа знову перевірять через донарахування у платіжках

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, повторно проведе позапланові перевірки 19 газорозподільних компаній бізнесмена Дмитра Фірташа на предмет донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу.

 

Про це повідомляється на сайті регулятора.

 

Зокрема, позапланові перевірки стосуватимуться таких компаній як «Вінницягаз», «Волиньгаз», «Дніпрогаз», «Дніпропетровськгаз», «Житомиргаз», «Закарпатгаз», «Запоріжгаз», «Івано-Франківськгаз»,«Київоблгаз», «Криворіжгаз»,«Львівгаз»,«Миколаївгаз»,«Рівнегаз»,«Сумигаз»,«Харківгаз».

 

Зазначається, що необхідність повторно перевірити облгази викликана надходженням до нацкомісії численних звернень побутових споживачів щодо здійснення вищепереліченими компаніями донарахувань обсягів природного газу, які враховують різницю в приведенні до стандартних умов.

 

В березні-квітні НКРЕКП почала перевірки операторів газорозподільних систем в Україні, в результаті яких наклала максимальний штраф 850 тис. грн за донарахування в платіжках за газ на 17 операторів газорозподільних мереж групи «Регіональна газова компанія» Дмитра Фірташа. Регулятор зобов'язав всі компанії провести перерахунки тим конкретним споживачам, по яких проводилася перевірка, а також зробити перерахунок додаткових нарахувань за весь період, починаючи з жовтня 2018 року, по всіх споживачах, по яких здійснювалися такі донарахування. У групі компаній заявили, що не згодні з результатами перевірки і оскаржуватимуть їх у судовому порядку.