Зеленський змінив командувача Об’єднаних сил

13:58, 06.08.2019
Зеленський змінив командувача Об’єднаних сил

Президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Сирського з посади командувача Об’єднаних сил і призначив на неї Володимира Кравченка.

 

Про це повідомляє Громадське.

 

Однак, Сирський не залишився без посади: його глава держави зробив командувачем Сухопутних військ Збройних сил України, звільнивши з цієї посади генерал-полковника Сергія Попка.

 

Володимир Кравченко очолював оперативне командування «Північ».

 

У його відповідальності територія Житомирської, Київської, Полтавської, Сумської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Київ.

 

На початку травня 2019-го п'ятий президент Петро Порошенко призначив Олександра Сирського командувачем Об'єднаних сил. До Сирського обов'язки командувача ООС виконував Сергій Наєв.

 

Нагадаємо, 30 квітня Порошенко оголосив про офіційне завершення формату Антитерористичної операції на території Донбасу і перехід до операції Об'єднаних сил.

 

Таким чином на сході України розпочалася операція Об'єднаних сил на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом. 

 

Водночас Порошенко зауважив, що звершення режиму АТО не позбавляє Україну можливості запровадити її у будь-який час, коли для цього виникне необхідність та відповідна загроза.

 

Зона проведення операції Об'єднаних сил, на введено особливий порядок — це територія всієї Донеччини та Луганщини до адмінкордонів — з Харківською, Дніпропетровською та Запорізькою областями, а також Азовським морем.

 

Тобто на всій території Донецької та Луганської областей введено особливий порядок пропуску, розділений на три зони: зелена — де доступ необмежений, жовтий — перебування за наявності документів (у цій зоні проводиться огляд речей та транспорту) та червоний — перебування осіб тимчасово обмежено або заборонено.

 

Як повідомляла УМ,  Зеленський призначив Руслана Баранецького першим заступником глави Служби безпеки України та керівником Антитерористичного центру.