НАБУ обшукує "Украерорух" у справі зловживання на 400 млн гривень

14:10, 01.08.2019
НАБУ обшукує "Украерорух" у справі зловживання на 400 млн гривень

2522 ПЕРЕГЛЯДИ
 
1
Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки у приміщеннях Держпідприємства "УкрАероРух" та за місцем проживання його службових осіб. 

Про це повідомляє Українська Правда.

 

"Слідча дія санкціонована і здійснюється в межах розслідування можливого зловживання посадовцями "УкрАероРуху", - відзначили у відомстві НАБУ.

 

Посадовці розмістили понад 400 млн гривень держпідприємства на рахунках ПАТ "Платинум Банк", визнаного неплатоспроможним.

 

Детективи НАБУ займалися розслідуванням зазначених фактів з листопада 2017 року.

 

Наразі це вся інформація, яку у бюро можуть повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства.  У ДП повідомляють, що повністю співпрацюють з працівниками НАБУ в рамках провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

 

"Зі свого боку ми повністю співпрацюємо з працівниками НАБУ та готові всіляко сприяти у проведенні необхідних заходів задля можливості повернення втрачених коштів з "Платинум Банку", - заявив керівник "Украероруху" Олександр Доценко.

 

Після віднесення "Платинум Банку" до категорії неплатоспроможних розслідуються взаємовідносини "Украероруху" та банку в період керівництва держпідприємством Дмитром Бабейчуком.

 

11 червня 2019 року журналісти-розслідувачі опублікували матеріал щодо втрачених 404 млн гривень держпідприємства. За кілька тижнів до краху "Платинум Банку" державне підприємство "Украерорух" під керівництвом Дмитра Бабейчука закачало туди 160 млн грн на додачу до розміщених раніше коштів.

 


Бабейчука звільнили лише 10 червня 2019 року. Він сам подав заяву на звільнення - за станом здоров’я, після цього т.в.о став Олександр Доценко. 

 

Як повідомляла УМ, низка правозахисних організацій вимагають від правоохоронних органів провести розслідування щодо «співпраці» уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової із головою Окружного адміністративного суду Києва Павлом Вовком.