14 військових загинуло впродовж липня на фронті України

10:12, 01.08.2019
14 військових загинуло впродовж липня на фронті України

Дострокові вибори, відпустки, курорти, пляжі, дачі, городи, жнива...В кожного своє. А на фронті в липні свої життя за Україну віддали 14 воїнів. З них - одна жінка, повідомляє Новинарня.

 

 

Сергій Майборода. Ірина Шевченко. Едуард Лобода. Олег Жуков. Владислав Локтіонов. Антон Фака. Олександр Колодяжний. Володимир Салітра. Дмитро Лісовол. Богдан Бігус. Олександр Бардалим. Роман Джерелейко. Семен Румигін. Микита Скітченко. Назавжди в наших серцях.

 

Відповідно до зведень ОС і МОУ, протягом місяця ще 64 військові зазнали поранень. Якщо так – це був найкривавіший місяць війни для нашої армії цього року. Втрати могли бути ще більшими, якби не “хлібне перемир’я”, що почалося з 21 липня.

 

В останні десять днів липня внаслідок бойових дій у ЗСУ було тільки троє поранених (ще двоє загиблих і два “трьохсотих” – від підриву на мінах вранці 21-го числа).

 

З початку “перемир’я” штаб повідомляв загалом про 20 обстрілів з боку ворога за десять днів. Три доби обходилися взагалі без порушень “режиму тиші”.

 

При тому,  що за перші 20 днів місяця противник, здавалося, оскаженів і прагне “насипати” авансом. “Нормою” були 25-30 обстрілів на добу, постійно і майже скрізь працювала важка артилерія, міномети й гармати. “Найгарячішим” видався день 10 липня: 42 обстріли (з них 28 разів – із заборонених Мінськими угодами артсистем), загиблий і дев’ять поранених. 

 

 

Загалом за місяць, на основі офіційних зведень, “Новинарня” нарахувала 432 обстріли.

 

Серед 14 полеглих героїв липня жертвами обстрілів стали дев’ять. Із них - четверо загинули від куль ворожих снайперів, троє – від “ДНРівських” ПТРК, протитанкових ракетних комплексів (точніше, російських, наданих Кремлем окупаційним військам на Донеччині).

 

П’ять воїнів підірвалися на мінах. Зокрема, одна смерть – наслідок поранення ще 27 червня.

 

Усі загиблі – із лав Збройних сил України. Троє служили в ВМСУ (36 обрмп (2), 406 оабр), один – у Силах спецоперацій (8 опсп). Полеглі з частин Сухопутних військ: 24 омбр – четверо; 25 опдбр – двоє; по одному – 54 омбр, батальйон “Айдар” 53 омбр, 74 орб, 92 омбр.

 

 

Десять військових полягли на Донеччині, троє – в Луганській області. Місце смерті спецпризначенця не називається.

 

…Так, за цифрами це був важкий місяць. Але ми запам’ятаємо людей. Тих, для кого цей липень став останнім. Завдяки кому українці могли спокійно голосувати, працювати, відпочивати, навчатися.

Наймолодшому назавжди 19, найстаршій – 48.

 

Вони нас прикрили. Пом’янімо їхній мужній чин. Згадаймо їхні імена й обличчя.

 

Як повідомляла УМ,  санітарний автомобіль, у якому військові медики слідували на одну з передових позицій для евакуації пораненого побратима, був підступно розстріляний бойовиками з протитанкового ракетного комплексу.