Костинський : Нацраді нічого не відомо про ідею Офісу Зеленського створити всесвітній російськомовний канал в Україні

15:28, 30.07.2019
Костинський : Нацраді нічого не відомо про ідею Офісу Зеленського створити всесвітній російськомовний канал в Україні

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення майже нічого не знає про створення всесвітнього російськомовного каналу в Україні, а також переймається, аби нововведення не зашкодило "Суспільному мовленню". Про це повідомляє Obozrevatel, посилаючись на інтерв'ю  "Прямому"  члена Нацради Сергія Костинського.

 

За його словами, в країні вже існує канал іномовлення. "Найголовніше, що я сподіваюся, що ці зміни не торкнуться "Суспільного мовлення". Тому що "Суспільне" рухається правильним шляхом, як це відбувається у Європейському союзі", – сказав член Нацради.

 

Костинський зауважив, що наявний підхід до російської мови є "абсолютно адекватним": іномовний телеканал "UA.TV" вже мовить на межі з Кримом і вздовж лінії розмежування. Він зауважив, що "UA.TV" має доступ до європейських, арабських країн, далекого Сходу, США і в Канади.

 

"Тобто його завдання різними мовами доносити інформацію про те, що відбувається в Україні. Для нас особливо важливо, що цей телеканал є в Донецькій та Луганській областях, у Херсонській області на межі з Кримом", – додав член Нацради.


Проте, за його словами, всі українські телеканали повинні виконувати закон про квоти української мови, стверджувати українську мову як мову, яка об’єднує всю країну.

 

Ще одним завданням "UA.TV" є створення програм російською мовою для тих громадян України, які проживають або на лінії розмежування, або на окупованій території і, можливо, не хочуть чи не можуть сприймати таку інформацію, зазначив він.

 

"Я відповідно не можу коментувати нові ініціативи, тому що ми нічого детально про це не знаємо", – підсумував Костинський.

 

Як повідомляла УМ, в Україні для посилення позицій держави в інформаційній боротьбі буде створено всесвітній російськомовний канал