Водій автотяга, що перевозив «БУК», яким було збито MH17, вийшов на свободу

09:35, 29.07.2019
Водій автотяга, що перевозив «БУК», яким було збито MH17, вийшов на свободу

Термін тюремного ув'язнення "колишнього начальника служби тилу" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Дмитра Купріяна (позивний "Батя") завершився.

 

Про це повідомляють УкраЇнські Новини.

 

Саме Купріян є тим бойовиком ДНР, який, за даними Служби безпеки України, організував викрадення в липні 2014 року трейлера для перевезення ЗРК "Бук". З нього 17 липня 2014 року в Донецькій області був збитий літак рейсу МН17 Malaysia Airlines.

 

Купріян був затриманий українськими правоохоронцями під час перетину держкордону в грудні 2015 року.  Через 2 роки він був засуджений київським судом до 5 років позбавлення волі, до нього також був застований "закон Савченко".

 

Термін тюремного ув'язнення Куприяна закінчився 20 червня .Через погану поведінку під вартою суд встановив за ним адміністративний нагляд строком на 1 рік.

 

Купріян зобов'язаний у нічний час знаходиться вдома і 4 рази в місяць відмічатися у поліції. Також йому заборонено відвідувати ресторани, кафе, бари, магазини з метою придбання спиртних напоїв.

 

17 липня 2014 року літак Malaysia Airlines був збитий ракетою з зенітно-ракетного комплексу "Бук" у Донецькій області. Загинуло 298 осіб.

 

Як повідомляа УМ, у 2017 році Служба безпеки України затримала особу, причетну до перевезення зенітно-ракетного комплексу "Бук" у Донецьку в 2014 році, коли з нього був збитий літак рейсу MH17.