У Черкасах 12-річні «детективи» допомогли знайти рідних 2-річного малюка (фото)

13:44, 25.07.2019
У Черкасах 12-річні «детективи» допомогли знайти рідних 2-річного малюка (фото)

Ліворуч Матвій (організатор), праворуч Нікіта (помічник) (фото: Ірина Хрустовська)

Вчора 12-річні однокласники з Черкас допомогли знайти маму дворічного хлопчика, якого напередодні виявили самого на площі 700-річчя. Дитина не вміла говорити. 
 
Про це повідомляє черкаський сайт "Вікка".
 
На успішні пошуки юним "детективам" знадобилось півтори години. Про пригоду Матвія, одного з підлітків, розповіла його мама Ірина Хрустовська.
 
"Я побачила у соцмережі фото знайденого хлопчика в нашому районі і скинула його синові. Думаю, раптом впізнає, він же часто гуляє на дитмайданчику. Дитина виявилась меншим братом його товариша. Але, на жаль, зв’язатись із ним не вдалось, усі телефони були відключені", - каже жінка.
 
Разом з другом Матвій відразу побіг додому до свого товариша, аби повідомити про малого знайду. Проте там нікого не було. Не впадаючи у відчай, неповнолітні хлопці опитали сусідів та підтвердили особу дитини по фото.
 
Вони також зателефонували в поліцію, повідомили ім’я 2-річного хлопчини.
 
 
Потім стартували пошуки контактів мами.
 
"Хлопці підняли всіх однокласників старшого брата на вуха, але зв'язку з ним самим не було. Якимось чином діти вийшли на подругу мами, також знайшли мамин номер. Зателефонували і сказали, що дитину знайшли. Історія закінчилась добре", - розповідає Ірина.
 
Того ж вечора 12-річний Матвій зізнався своїй мамі: "Знаєш, у мене таке дивне відчуття після всього, ніби все життя стало кращим".
 
У відділі ювенальної превенції кажуть, що сім’я дворічного хлопчика благополучна. Живуть у квартирі. Тому дитина часто гуляла у приватному будинку подруги мами, "на свіжому повітрі". Проте вчора дорослі не догледіли малого, коли той відкрив хвіртку і вийшов. Вони відразу кинулись на пошуки хлопця.
 
Маму дитини притягнули до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.